dimecres, 10 de juny del 2009

Les Corts refusen un pla de suport als mitjans escrits valencians

Les Corts Valencianes han refusat, amb els vots en contra del Grup Parlamentari Popular, una proposta per impulsar un pla de suport als mitjans escrits valencians. La moció, presentada pel diputat del PSPV, Joaquim Puig, pretenia que "de manera equànime, transparent i objectiva, incloga mesures per augmentar la lectura, la modernització tecnològica, la potenciació de l'ús del valencià i la solidesa de les empreses editorials valencianes".

La proposta demanava a Les Corts que instaren al Consell de la Generalitat que incloguera les següents mesures:
-La suscripció gratuita, durant un any a tots els joves que cumplixquen 18, al diari que ells mateixos decidisquen.
-La distribució de la premsa a totes les biblioteques públiques, centres socials i centres educatius a través d'un procediment reglat, atenent les xifres de difussió com ara, l'OJD o l'EGM, i amb criteris d'objectivitat i equitat, sense arbitrarietats.
-D'acord amb el partenariat social i econòmic, propiciar la creació d'un programa d'iniciació a la lectura de la premsa escrita a les escoles.
-La cooperació en el finançament de la modernització de les indústries editorials per tal d'adequar-se, innovar i produir productes capaços de competir en l'entorn actual i futur.
-L'ajut a l'edició en valencià de totes les webs de la premsa diària.
-Atesa la situació del valencià, el pla de potenciació dels mitjans de comunicació escrita, arbitrarà una línia específica de suport a les publicacions periòdiques en valencià i als mitjans que tinguen suplement o pàgines en valencià de forma estable i continuada.

El diputat del PP que ha defés la negativa ha asegurat, segons recullen EFE i Europa Press, que la Generalitat ja ha posat en marxa mesures en favor dels mitjans de comunicació i del valencià.

També ha explicat, respecte de regalar suscripcions als joves, que és una proposta disparatada perquè costaria 27 milions d'euros, a banda d'afirmar que els joves s'informen per internet. Per això ha argumentat que la Generalitat ja col·labora en la confecció de pàgines web.

El demés partits a Les Corts han votat a favor de la moció.

1 comentari:

  1. La modernización tecnológica de las empresas editoriales me parece fundamental para salir hacia delante y adaptarse al nuevo mercado.
    Seguiremos luchando.

    ResponElimina